ایروانی: حفظ صلح جهانی نیازمند پاسخ هماهنگ بین‌المللی است-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

ایروانی: حفظ صلح جهانی نیازمند پاسخ هماهنگ بین‌المللی است

نماینده ایران در سازمان ملل با تاکید بر اینکه تقویت همکاری بین سازمان ملل و سازمان‌های منطقه‌ای بیش از هر زمانی اهمیت دارد، اعلام کرد که در محیط جهانی پیچیده‌تر، حفظ صلح و امنیت نیازمند پاسخ‌های هماهنگ در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین المللی است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۷ - ۳۰ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 20
کد خبر: ۲۵۰۵۳۴

به گزارش راهبرد معاصر، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد با موضوع:«همکاری سازمان ملل متحد با سازمان‌های منطقه‌ای و زیرمنطقه‌ای در حفظ صلح و امنیت: نقش سازمان پیمان امنیت جمعی، کشورهای مستقل مشترک‌المنافع و سازمان همکاری شانگهای در مقابله با تهدیدات تروریستی» تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران برای همکاری موثر و تقویت‌شده بین سازمان ملل متحد و سازمان همکاری شانگهای اهمیت زیادی قائل است.

 

متن سخنرانی نماینده ایران به شرح زیر است:

 

بسم‌الله الرحمن الرحیم 

آقای رئیس، 

در محیط جهانی پیچیده‌تر، حفظ صلح و امنیت بین‌المللی نیازمند پاسخ‌های هماهنگ در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی است. تقویت همکاری بین سازمان ملل متحد و سازمان‌های منطقه‌ای بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.

 

سازمان‌های منطقه‌ای درک‌های منحصر به فردی از مسائل محلی دارند و بینش‌های واقع‌بینانه و مکانیسم‌های پیشگیرانه‌ای که به نیازهای خاصی تنظیم شده‌اند را ارائه می‌دهند، که به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا به‌طور موثر با درگیری‌های نوظهور مقابله کنند و راه‌حل‌های سیاسی و مسالمت‌آمیز بیابند.

 

مجمع عمومی سازمان ملل متحد از طریق قطعنامه‌های دو سالانه تحت عنوان «همکاری بین سازمان ملل و سازمان‌های منطقه‌ای و زیرمنطقه‌ای» همکاری با سازمان پیمان امنیت جمعی، سازمان همکاری شانگهای و کشورهای مستقل مشترک‌المنافع را تأیید می‌کند.

 

با درک این موضوع، جمهوری اسلامی ایران نقش‌های سازمان پیمان امنیت جمعی، سازمان همکاری شانگهای و کشورهای مستقل مشترک‌المنافع در تقویت صلح و ثبات در منطقه و حمایت از همکاری سازنده بین این سازمان‌ها با سازمان ملل متحد را بسیار ارزشمند می‌دانیم.

 

معتقدیم که چنین همکاری می‌تواند امنیت و توسعه را که به‌هم‌پیوسته و متقابلاً تقویت‌کننده هستند، ارتقا دهد؛ و همچنین اهمیت چندجانبه‌گرایی در مقابله با تهدیدها و چالش‌های جهانی را برجسته می‌ کند.

 

آقای رئیس، 

به‌عنوان عضو جدید سازمان همکاری شانگهای که به‌طور فعال در بیست و چهارمین اجلاس سازمان همکاری شانگهای که در 3 و 4 ژوئیه 2024 در آستانه برگزار شد، شرکت کرد، جمهوری اسلامی ایران برای همکاری موثر و تقویت‌شده بین سازمان ملل متحد و سازمان همکاری شانگهای اهمیت زیادی قائل است.

 

قاچاق مواد مخدر و سایر اشکال جنایت سازمان‌یافته فراملی نگرانی‌های قابل‌توجهی برای ایران هستند و فرصت‌هایی برای تعاملات عملی بین سازمان ملل متحد و سازمان همکاری شانگهای فراهم می‌آورند. 

 

سازمان همکاری شانگهای با ساختار چندجانبه خود می‌تواند به‌طور فعال به تلاش‌های بین‌المللی با توسعه ظرفیت منطقه‌ای خود و کمک به دولت‌های ملی در مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی کمک کند.

 

سازمان همکاری شانگهای همچنین از تلاش‌های بین‌المللی در پیشگیری و حل درگیری‌ها، مبارزه با تروریسم از طریق ساختار منطقه‌ای ضد تروریستی، پیشگیری از جنایات فراملی، مبارزه با مواد مخدر غیرقانونی و تضمین امنیت اطلاعات بین‌المللی حمایت می‌کند.

 

ما با این دیدگاه مشترک هستیم که تقویت این مشارکت برای مقابله موثر با تروریسم، جنایات فراملی و سایر تهدیدهای سنتی و نوظهور ضروری است که در نهایت به صلح و توسعه جهانی کمک می‌کند.

 

در این راستا، ما از همکاری نزدیک بین دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای برای مبارزه با تجارت غیرقانونی مواد مخدر و جنایات سازمان‌یافته حمایت می‌کنیم.

 

به این ترتیب، ابتکارات مشترک، برنامه‌های ظرفیت‌سازی و تبادل اطلاعات بین سازمان همکاری شانگهای و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد توانایی مختل کردن شبکه‌های جنایتکار و کاهش تأثیر این فعالیت‌ها بر جوامع را تقویت خواهد کرد.

 

آقای رئیس،

با توجه به چالش‌های افغانستان، معتقدیم که همکاری تقویت‌شده بین سازمان ملل متحد و سازمان همکاری شانگهای ظرفیت قابل‌توجهی برای تقویت ثبات و توسعه در افغانستان دارد.

 

با همکاری در زمینه امنیت، توسعه اقتصادی، کمک‌های انسانی، حمایت سیاسی و یکپارچگی منطقه‌ای، سازمان ملل متحد و سازمان همکاری شانگهای می‌توانند به افغانستان باثبات‌تر و مرفه‌تر کمک کنند. همچنین، پروژه‌های مشترک زیرساختی می‌توانند رشد اقتصادی افغانستان را تقویت کنند.

 

جمهوری اسلامی ایران آماده است تا به‌طور کامل در گفتگو و همکاری در چارچوب سازمان همکاری شانگهای و سازمان ملل متحد برای مقابله با چالش‌های فوری و ترویج صلح و امنیت در منطقه مشارکت کند./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده